ua en ru

Колишнє керівництво заводу "Генератор" допустило незаконне відчуження держмайна та майнових прав, - КРУ

Контрольно-ревізійне управління в м. Києві завершило ревізію фінансово-господарської діяльності ДП «Завод «Генератор» за період з 1 липня 2008 по 1 липня 2010 р. Загальна сума виявлених порушень сягає майже 13 млн грн, повідомляє прес-служба відомства.

Підприємством протягом ревізійного періоду незаконно відчужене державне майно загальною вартістю 2,1 млн грн та майнові права на державне майно вартістю 3 млн грн. Окрім цього, згідно експертної оцінки вказані державне майно та майнові права продано за цінами, нижчими середньоринкових на суму близько 43 тис. грн.

Під час контрольного заходу зафіксовано, що станом на 01.07.2010 в бухгалтерському обліку підприємства рахувалась прострочена кредиторська заборгованість з виплати заробітної плати працівникам підприємства на загальну суму понад 18 млн грн.

Також ревізори виявили, що державному бюджету не перераховано 25,1 тис. грн належного доходу від оренди приміщень. Саме ж підприємство внаслідок надання в оренду майна за заниженими ставками недоотримало 136,1 тис. грн доходів. Через завищення підрядною організацією вартості виконаних ремонтних робіт заводом зайво витрачено 2 тис. грн.

В бухгалтерському обліку ДП «Завод «Генератор» не відображено кредиторську заборгованість на 7 млн грн, завищено кредиторську заборгованість на 223,2 тис. грн, завищено вартість активів (транспортні засоби) на суму близько 100 тис. грн та завищено дебіторську заборгованість на 140,7 тис. грн (термін позовної давності за якою минув, але не було вжито передбачених законодавством заходів щодо її стягнення).

За результатами ревізії двох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 164-2 КУпАП.