ua en ru

Екс-керівники ФІФА виплатили собі 80 млн доларів за 5 років

Екс-керівники ФІФА виплатили собі 80 млн доларів за 5 років Фото: ФІФА звинуватила своїх колишніх керівників у збагаченні за рахунок федерації

Блаттер, Вальке і Каттнер щорічно підвищували собі зарплати, виплачували різні премії і бонуси

Міжнародна федерація футболу звинуватила трьох колишніх керівників ФІФА у виплаті собі 80 млн доларів за останні 5 років. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ФІФА на офіційному сайті федерації.

ФІФА провела внутрішнє розслідування, в ході якого з'ясувалося, що екс-президент федерації Зепп Блаттер, колишні генеральний секретар Жером Вальке і фінансовий директор Маркус Каттнер, виплатили собі 79 млн франків (80 млн доларів) за останні 5 років роботи.


Для свого збагачення, футбольні чиновники діяли спільно.

За інформацією юридичної фірми Quinn Emanuel, екс-керівники ФІФА щорічно підвищували собі зарплати, виплачували премії за різні чемпіонати та інші бонуси.

ФІФА вже направила результати розслідування в Генпрокуратуру Швейцарії і збирається направити в Міністерство юстиції США.

У федерації зазначили, що згідно з контрактами Вальке і Каттнера, обговоренная в них сума виплачувалася б їм, навіть у випадку звільнення. Це суперечить швейцарському законодавству.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в головному-офісі ФІФА пройшли нові обшуки у справі корупції.