ua en ru

Екс-ректора Мельника звинувачують у незаконному відчуженні держмайна

Екс-ректора Мельника звинувачують у незаконному відчуженні держмайна Фото: Петро Мельник може "сісти"

Нанесений державі збиток оцінюється в 33 млн гривень

Екс ректора Національного Університету Податкової служби України Петра Мельника звинувачують у незаконному відчуженні держмайна. Про це повідомляє http://kobl.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=188352

Київської обласної прокуратури.

Як повідомляється, слідчим управлінням прокуратури Київської області закінчено та направлено до суду для розгляду по суті досудове розслідування за обвинувальним актом відповідно до ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) відносно екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника.

зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2007-2008 років, екс-ректор податкової академії, не маючи законних повноважень, усунув 4 об'єкти державної власності товариству, засновником якого є його дружина і син.

Отчужденое майно перебувало в оперативному управлінні Національного університету ДПС України, а територіально знаходився в Київській, Хмельницикой областях, а також в р. Сімферополь, - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, нанесений державі збиток оцінюється в більш ніж 33 млн гривень. Ця сума, підкреслює прокуратура, на момент скоєння кримінальних злочинів в 600 разів перевищувала неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

За вчинене кримінальне правопорушення, як і раніше службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок екс-ректору Мельнику.