ua en ru

Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок екс-ректору Мельнику

Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок екс-ректору Мельнику Фото: Петро Мельник

Справа скандального ректора відправили на перегляд

Апеляційний суд скасував виправдувальний вирок екс-ректору Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"Апеляційний суд скасував незаконне рішення суду першої інстанції, яким виправданий колишній ректор Національного університету державної податкової служби України П. Мельник, який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України", - йдеться в повідомленні.

Зараз рішення Ірпінського суду, яким Мельника був виправданий, скасовано і справу направлено на новий судовий розгляд.

Нагадаємо, екс-ректор Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. при отриманні від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у внз, яким він керував. Гроші перераховувалися під виглядом благодійного внеску.

Печерський райсуд Києва посадив Мельника під домашній арешт, але в серпні ректор втік. Його оголосили в міжнародний розшук, а 1 квітня 2014 р. Мельник був затриманий після прибуття до Києва з Лондона. У червні 2014 р. справу екс-ректора Мельника направлено до суду.

Ірпінський міський суд 8 липня виправдав Мельника.

Ректор-хабарник перебуває під домашнім арештом до 1 грудня 2015 р.