ua en ru

Екс-регіонал Святаш переміг в окрузі №170 Харківської обл., - 100% протоколів ЦВК

Самовисуванець Дмитро Святаш переміг на виборах Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі №170 Харківської області.

Самовисуванець Дмитро Святаш переміг на виборах Верховної Ради України в одномандатному виборчому окрузі №170 Харківської області. Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії за підсумками обробки 100% протоколів в окрузі.

Святаш набрав 34,01%, або 23 тис. 289 голосів виборців.

Друге місце посів кандидат від партії "Блок Петра Порошенка" Анатолій Родзинський з 16,34%.

На третьому місці кандидат від партії "Об'єднання "Самопоміч" Олександр Котуков з 11,82% голосів.

Святаш Дмитро Володимирович народився 15 червня 1971 р. у м. Харкові. У 1994 р. закінчив Харківський медичний інститут, спеціальність - педіатрія, кваліфікація - лікар-педіатр. У 2000 р. закінчив Інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів важкого машинобудування, спеціальність - фінанси, кваліфікація - економіст.

З травня 2002 р. - народний депутат України IV-VI скликань. У перший раз прийшов у парламент, перемігши в одному з округів Харківської області і будучи членом Народно-демократичної партії. Відразу увійшов у фракцію "Єдина Україна", створену на базі лояльного до Президента Леоніда Кучми виборчого блоку "За єдину Україну!". Пізніше був членом групи "Демократичні ініціативи", фракції Народної партії Володимира Литвина. В кінці скликання, в листопаді 2005 р., перейшов у "Регіони України".

На парламентських виборах 2006 і 2007 рр. стає нардепом за списком Партії регіонів. Член ПР. У Верховній Раді VI скликання обіймає посаду голови підкомітету з питань оподаткування суб'єктів ринку небанківських фінустанов і суб'єктів фондового ринку Комітету з питань податкової та митної політики.

З 2012 р. - народний депутат від Партії регіонів.

Нагадаємо, 26 жовтня в Україні пройшли дострокові вибори у Верховну Раду.