ua en ru

Екс-президента Південної Кореї визнали винною в хабарництві

Екс-президента Південної Кореї визнали винною в хабарництві Фото: Пак Кин Хе (flickr.com koreanet)

Обвинувачення вимагає для Пак Кин Хе позбавлення волі строком на 30 років

Південнокорейський суд визнав колишнього президента країни Пак Кин Хе винною в хабарництві, очікується, що найближчим часом їй винесуть вирок, передає Reuters.

Зокрема, суд постановив, що Пак вступила у змову зі своєю наближеною Чхве Сун Силь і отримала мільярди вон від конгломератів Samsung і Lotte для фінансування некомерційних фондів. Сама екс-президент звинувачення заперечує, і на суді не була присутня. Обвинувачення вимагає призначити їй позбавлення волі строком на 30 років і оштрафувати на 118,5 млрд вон (112 млн доларів).

Зазначимо, в жовтні 2016 року з'ясувалося, що протягом усього правління Пак Кин Хе перебувала під впливом близьких друзів, які диктували їй важливі політичні рішення і мали доступ до секретних документів. Зокрема, фонди її подруги Чхве Сун Силь активно отримували пожертви від великих фірм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Південній Кореї готові заарештувати вже четвертого екс-президента. Прокурори звинувачують Лі Мен Бака у хабарництві, розтраті, ухиленні від сплати податків, зловживанні владою та розкраданнях.