ua en ru

Екс-президента Польщі Леха Валенсу госпіталізували

Екс-президента Польщі Леха Валенсу госпіталізували Фото: Лех Валенса

Лех Валенса потрапив до лікарні через проблеми з кровообігом

Колишній президент Польщі Лех Валенса потрапив до лікарні через проблеми з кровообігом. Про це повідомляє польське агентство PAP.

Так, син екс-президента зазначив, що деякі результати обстежень виглядають "тривожно", і, можливо, його батькові доведеться затриматися в лікарні. 10 липня Лех Валенса планував взяти участь у громадській акції у Варшаві на підтримку свободи слова, однак на даний момент невідомо, чи дозволять йому це лікарі.

Зазначимо, що він був першим президентом Польщі після падіння соціалістичного режиму, з 1990 по 1995 рік. У 1980-х роках він виступав в якості лідера профспілки "Солідарність", який став одним з організаторів зміни режиму в країні.

У лютому 2016 року у вдови колишнього глави МВС Польської Народної Республіки були виявлені документи, які, як припустили в польському Інституті національної пам'яті, можуть свідчити про співпрацю Валенси зі спецслужбами комуністичної Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що замовниками провокацій біля іноземного посольства в Києві були спецслужби Російської Федерації.