ua en ru

Екс-президента Єгипту Мубарака звільнили після шестирічного ув'язнення

Екс-президента Єгипту Мубарака звільнили після шестирічного ув'язнення Фото: Хосні Мубарак

Екс-глава Єгипту перебував у військовому госпіталі в Каїрі

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак звільнений з в'язниці через майже шість років ув'язнення. Про це повідомляє Sky News, посилаючись на інформацію від адвоката екс-глави.

"88-річний чоловік перебував у військовому шпиталі Мааді в Каїрі. Очікується, що тепер він відправиться до свого будинку в Геліополісі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, апеляційний суд на початку цього місяця виправдав його за звинуваченням у вбивстві протестувальників під час повстання 2011 року, яке поклало кінець його правління над країною.

Хосні Мубарак, який правив Єгиптом з 1981 року, склав з себе повноваження у лютому 2011 року, передавши владу військовим. Після відставки здоров'я екс-президента серйозно погіршився. Він пережив кілька серцевих нападів, з'являлася інформація про те, що лікарі зафіксували клінічну смерть Мубарака.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура Єгипту ухвалила звільнити з-під варти колишнього президента Хосні Мубарака після майже шести років судових розглядів.