ua en ru

У екс-президента Аргентини провели обшуки

У екс-президента Аргентини провели обшуки Фото: Христина Фернандес де Кіршнер (casarosada.gov.ar)

На сьогодні Крістіна Фернандес фігурує у кількох кримінальних справах, зокрема про держзраду

Поліція прийшла в четвер, 23 серпня, з обшуком до квартири екс-президента Аргентини Крістіни Фернандес де Кіршнер, яка фігурує у кількох кримінальних справах. Про це повідомляє La Nacion.

Поліцейські в супроводі двох понятих прийшли в квартиру Кіршнер, розташовану в районі Реколета в центрі Буенос-Айреса. Під час обшуків оперативники попросили адвоката екс-президента покинути квартиру. Мету обшуків, за словами адвоката, поліція і сторона обвинувачення не повідомляла.

Раніше верховна палата парламенту Аргентини схвалила запит на проведення обшуку в квартирі і будинках екс-президента країни. Також сама Кіршнер 21 серпня дала згоду на проведення обшуків при розслідуванні справи про хабарі.

Пізніше Карлос Баладі, адвокат Кіршнер назвав ці обшуки фарсом і звинуватив правоохоронців у порушенні "верховенства закону".

Крістіну Фернандес де Кіршнер звинувачують в участі у злочинній змові з метою розкрадання бюджетних коштів, а також у причетності до махінацій у Центральному банку Аргентини, що призвело до падіння песо на 40%. Також її звинувачують у перешкоджанні розслідуванню теракту в Буенос-Айресі.

Нагадаємо, в грудні 2017 році Крістіні Фернандес де Кіршнер було висунуто підозру у державній зраді з-за ймовірного покриття причетність Ірану до теракту 1994 біля ізраїльського центру в Буенос-Айресі під час якого загинули 85 і було поранено понад 300 осіб. Першим це звинувачення висунув прокурор Альберто Нисман ще в 2015 році, незабаром після чого він був знайдений мертвим в причетності до чого також підозрюють екс-президента.