ua en ru

Екс-президент Перу хоче просити політпритулок після виходу з в'язниці

Екс-президент Перу хоче просити політпритулок після виходу з в'язниці Фото: Ольянта Умала

Умала буде шукати притулок, посилаючись на політичні переслідування в Перу

Колишній президент Перу Ольянта Умала хоче просити політичний притулок у Венесуелі, Болівії або на Кубі, як тільки вийде з в'язниці. Про це повідомляє EFE.

Так, за словами Чеаде, Умала буде шукати притулок, посилаючись на політичні переслідування в Перу, "тому що укриття від правосуддя полягає не тільки в тому, щоб фізично покинути країну, але і в тому, щоб увійти в дружнє посольство".

Раніше президент Перу Мартін Вискарра заявив, що поважає рішення конституційного суду звільнити з в'язниці екс-президента Умалу і його дружину Надін Ередію.

Відзначимо, в липні 2017 року Умала і його дружина були взяті під варту і поміщені в різні в'язниці. За даними слідства, Умала, будучи президентом (він пішов з посади в липні 2016 року), міг отримувати гроші від венесуельської влади, а також від будівельної компанії Odebrecht і фірми OAS для фінансування у 2006 і 2011 роках передвиборних кампаній Перуанської націоналістичної партії. У 2015 році прокуратура Перу заявила, що проведе розслідування відносно Ередії за підозрою в причетності до відмивання грошей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Перу Педро Кучинського офіційно заявив про свою відставку в Лімі.