ua en ru

Екс-прем'єра РФ Касьянова звинувачують в сепаратизмі за заклики до повернення Криму Україні

Екс-прем'єра РФ Касьянова звинувачують в сепаратизмі за заклики до повернення Криму Україні Фото: Президент РФ Володимир Путін

Готується відповідний запит на ім'я голови Слідчого комітету РФ

Колишнього прем'єр-міністра Росії Михайла Касьянова звинувачують в сепаратизмі за заклики до повернення Криму Україні. Депутат нижньої палати парламенту Євген Федоров готує відповідний запит на ім'я голови Слідчого комітету РФ Олександра Бастрикіна, в якому просить провести перевірку заяв Касьянова деяким іноземним ЗМІ, передають "Известия".

Зокрема, на думку Федорова, слова Касьянова підпадають під дію ч. 2 ст. 280.1 КК РФ "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ", яка загрожує 5 років позбавлення волі.
Як наголошується, в середині травня Федоров вже надіслав звернення на ім'я Бастрикіна, в якому просив слідчі органи провести перевірку дій Касьянова під час його перебування у США, де опозиціонер передав представникам американського конгресу список з восьми неугодних йому російських журналістів і політиків, щодо яких запропонував ввести санкції.

Зараз же Федорова обурили висловлювання Касьянова в інтерв'ю одному з французьких видань. Екс-прем'єр на питання про те, що б він зробив з Кримом, заявив, що повернув би його Україні без всяких сумнівів.

На сьогодні такий злочин, відповідно до КК Росії, карається обов'язковими роботами на строк до 480 годин з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або позбавленням волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Росія повинна заплатити за незаконну анексію Криму.