ua en ru

Екс-прем'єр Австралії Радд претендує на пост генсека ООН

Екс-прем'єр Австралії Радд претендує на пост генсека ООН Фото: Кевін Радд

Кевін Радд хоче стати генсеком ООН

Колишній прем'єр-міністр Австралії Кевін Радд звернувся до уряду країни з проханням надати підтримку його кандидатури на пост генерального секретаря ООН. Про це повідомляє AP.

"Кевін Радд попросив уряд офіційно висунути його кандидатуру, раніше прем'єр-міністр (Малколм Тернбулл) неодноразово говорив про те, що це питання має бути розглянуте кабінетом міністрів, і я, безумовно, виступаю за його якнайшвидший розгляд", - повідомив він.


Нагадаємо, 2 липня в Австралії пройшли парламентські вибори, підведення підсумків яких затягнулося на два тижні. Перемогу на виборах отримала правляча в останні три роки Ліберально-національна коаліція (ЛНК), однак Тернбулл досі не оголосив склад нового уряду. Очікується, що він зробить це в понеділок, і нові міністри складуть присягу на цьому тижні.

Кевін Радд перебував при владі в Австралії з грудня 2007 по червень 2010 рр.., а потім з червня по вересень 2013 року. Після поразки своєї партії на виборах в 2013 році він покинув країну і в останні роки очолював роботу розташованого в Нью-Йорку Політологічного інституту Азіатського суспільства.

Нагадаємо, новий уряд Великобританії під керівництвом Терези Мей після Brexit готується до підписання угод про вільну торгівлю з Австралією і США.