ua en ru

Екс-нардеп Лозінський залишиться за гратами, - прокуратура

Екс-нардеп Лозінський залишиться за гратами, - прокуратура Віктор Лозінський

Прокуратурою Київської області ініційовано перевірку з питань дотримання вимог законодавства щодо порядку та умов відбування покарання колишнім народним депутатом України від "Блоку Юлії Тимошенко" Віктором Лозінським до Бориспільської виправної колонії № 119. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

Як повідомляється, за результатами службового розслідування, проведеного на вимогу прокуратури управлінням Державної пенітенціарної служби в р. Києві та Київській області, інформація про послаблення умов тримання засудженого і використання ним мобільного телефону не підтвердилися.

"У той же час в діяльності адміністрації колонії виявлено порушення при підготовці матеріалів для зміни засудженому невідбутої частини покарання на більш м'яке. Зокрема, встановлено, що екс-нардепу безпідставно надавались заохочення, які стали підставою для розгляду можливості пом'якшення покарання. В даний час ці заохочення скасовано, і вирішується питання про притягнення винних співробітників виправної колонії до дисциплінарної відповідальності", - сказано в прес-релізі прокуратури.

Крім того, Бориспільською міжрайонною прокуратурою в районну державну адміністрацію внесено вказівку з вимогою скасувати незаконну постанову спостережної комісії про направлення до суду матеріалів для розгляду питання щодо заміни Лозінському покарання на більш м'яке. Зараз ця вказівка прокурора задоволено.

Як зазначається, перевірка вищенаведених фактів триває та перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Нагадаємо, 20 квітня 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.

Напередодні суд переніс розгляд клопотання про поновлення слідства у справі екс-нардепа.