ua en ru

Екс-начальника управління Держкомзему Київської області засуджено до 5 років обмеження волі за отримання хабара

Апеляційний суд міста Києва засудив екс-начальника управління Держкомзему Київської області до 5 років обмеження волі за отримання хабара, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Зазначимо, колишній начальник управління державного земельного кадастру головного управління Держкомзему у Київській області Святошинським районним судом м. Києва був визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто в одержанні хабара. Загалом, колишній чиновник з корисливих мотивів, у листопаді 2011 року одержав хабар 17 тис. 250 грн за виконання дій з використанням наданої йому влади та службового становища.

"Під час досудового та судового слідства злочинні дії засудженого були повністю доведені. Як службова особа, яка займає відповідальне становище, засуджений використав своє службове становище в інтересах того, хто дав хабар", - йдеться в повідомленні відомства.

Вказаний вирок переглянуто апеляційним судом міста Києва. Суд апеляційної інстанції пом'якшив призначене за ч. 3 ст. 368 КК України основне покарання, із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України, до обмеження волі на 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на 3 роки.

Крім того, все майно, що є власністю засудженого, конфісковано в дохід держави.

Читайте також: Київський апеляційний адмінсуд скасував рішення Київради про забудову 100,62 га землі на березі р. Десенки