ua en ru

Екс-міністр фінансів США відмовився очолити Банк Ізраїлю

Колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс відмовився від посади голови Банку Ізраїлю, яку йому запропонував прем'єр-міністр країни Беньямін Нетаньяху. Про це повідомляється з посиланням на ізраїльське телебачення.

Колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс (на фото) відмовився від посади голови Банку Ізраїлю, яку йому запропонував прем'єр-міністр країни Беньямін Нетаньяху. Про це повідомляє Business Insider з посиланням на ізраїльське телебачення.

Про причини, через які Саммерс відхилив пропозицію ізраїльського прем'єра, не повідомляється.

Саммерс був одним з головних претендентів на пост нового глави Федерального резерву США, проте у якості наступника Бена Бернанке Президент Барак Обама номінував Джанет Йеллен. З 1999 по 2001 рр. Саммерс займав пост міністра фінансів США.

Ізраїльські ЗМІ зазначають, що головним кандидатом на пост глави Банку Ізраїлю є доктор економіки, професор Цві Екштейн, який був заступником глави головної фінансової установи країни із 2006 по 2011 рр.

Нагадаємо, попередній глава Банку Ізраїлю, Стенлі Фішер, який керував банком 8 років, покинув свій пост влітку ц.р. Спочатку ЗМІ повідомили про те, що його наступником стане Яаков Френкель, який стояв біля керма банку всі 90-ті роки, а потім очолив корпорацію JP Morgan Chase. Проте потім Френкель зняв свою кандидатуру, оскільки вважав принизливим той факт, що один з епізодів його біографії був розцінений як крадіжка.

Ім'я кандидата на пост глави Банку Ізраїлю прем'єр Нетаньяху оголосить у неділю, 20 жовтня.