ua en ru

Екс-мер Одеси Гурвіц заявив про 3 іноземні паспорти Труханова

Екс-мер Одеси Гурвіц заявив про 3 іноземні паспорти Труханова Фото: Едуард Гурвіц розповів про іноземні паспорти Труханова

Політик має у своєму розпорядженні відповідні документи

Екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявляє, що нинішній міський голова Одеси Геннадій Труханов має три іноземні паспорти. Про це він сказав в ефірі "Шустер Live" увечері 8 квітня.

"Два роки тому ми отримали дані про два російські паспорти Труханова", - розповів колишній міський голова Одеси.

За інформацією Гурвіца, один із паспортів Труханов отримав у Буйнакську (РФ) у 1992 році після демобілізації з армії, через 10 років "паспорт було продовжено".

"Другий паспорт він отримав у Сергієвому Посаді, який, по наших відомостях, є обителлю ФСБ, там прописано і зареєстровано багато людей, які працюють на ФСБ. Він отримав цей паспорт у Сергієвому Посаді, і прилетів у 2011 році його перереєструвати у зв'язку зі своїм 45-річчям", - розповів екс-мер Одеси.


Крім того, Гурвіц заявив: "Є ще третій паспорт - це грецький паспорт. Він виданий на ім'я громадянина Узулопуса - мігранта з Грузії. Є довідка німецької поліції про те, що затриманий у Дюссельдорфі Труханов, виявляється, має паспорт на ім'я Узулопуса".

Політик також підкреслив, що має у своєму розпорядженні документи, які підтверджують озвучену ним інформацію.

За його словами, на підставі відповідних документів група народних депутатів безуспішно намагалася через компетентні органи домогтися того, щоб не допустити висунення Труханова кандидатом у мери Одеси.

Крім того, Гурвіц розповів, що належної реакції правоохоронних органів на ці документи два роки тому не було.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що СБУ проводить перевірку інформації про те, що міський голова Одеси Труханов має паспорт громадянина Росії.