ua en ru

Екс-мер Москви Ю.Лужков має намір створити новий громадський рух

Екс-мер Москви Юрій Лужков має намір створити новий громадський рух. Таку заяву Ю.Лужков зробив в інтерв'ю журналу The New Times, передає РБК. Видання публікує сьогодні повний текст першого виступу Ю. Лужкова після відставки з посади мера Москви.
Зокрема, кажучи про плани на майбутнє, колишній голова столиці заявив, що має намір продовжити свою політичну діяльність. За запевненням Ю.Лужкова, він збирається створити громадський рух, не виключивши при цьому, що воно може бути утворене на базі "Російського руху за демократичні реформи", створеного в 1991 р.
Крім того, в інтерв'ю Ю.Лужков прокоментував свою відставку, заявивши, що його звільнення пов'язане з прийдешніми в Росії парламентськими і президентськими виборами. Колишній градоначальник пояснив, чому він не стане заперечувати свою відставку в суді. За словами Ю.Лужкова, він не вірить, що Верховний суд прийме рішення, яке буде входити в протиріччя з указом президента.
Жорстко висловився колишній мер Москви на адресу "Єдиної Росії", назвавши її "партією-служницею", "якою часто нехтують і якій часто дають неправильні доручення".
Ю.Лужков також спростував інформацію ряду ЗМІ про те, що йому пропонували посади голови Ради Федерації і керівника "Олімпстроя" в обмін на добровільну відставку.
Раніше повідомлялося, що екс-мер дійсно збирається займатися політикою, при цьому він не має наміру виставляти свою кандидатуру на президентських виборах 2012 р.