ua en ru

Екс-мер Красноармійська засуджений до 8 років позбавлення волі

Екс-мер Красноармійська визнаний винним в отриманні хабара і засуджений до 8 років позбавлення волі.

Екс-мер Красноармійська визнаний винним в отриманні хабара і засуджений до 8 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба прес-служба прокуратури Донецької області.

"Добропільським міськрайонним судом, колишній мер Красноармійська та один із його співучасників, були визнані винними у одержанні неправомірної вигоди (хабара) та засуджено до 8 років позбавлення волі. Третього співучасника злочину було визначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За ухвалою Апеляційного суду Донецької області, після розгляду обставин кримінальної справи, вирок у частині призначення покарання був залишений без змін. Повністю постанову Апеляційного суду буде оголошено 17 січня.

Прокуратурою області також буде вивчено рішення суду. За результатами буде вирішено питання про необхідність направлення касаційної скарги до суду вищої інстанції.

Нагадаємо, двоє приватних підприємців звернулися до міської ради для придбання будівлі колишнього гуртожитку. За своє сприяння у питанні придбання цього об'єкта комунальної власності міський голова, у змові з начальником комунального підприємства та приватним підприємцем намагався отримати хабар у розмірі 350 тис. грн. Після отримання грошей троє підозрюваних були затримані правоохоронними органами.

За даним фактом було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди посадовою особою). На час досудового розслідування і судового слідства колишній міський голова перебував під вартою. Держобвинувачення в суді підтримувала прокуратура Донецької області.