ua en ru

Екс-командиру "Беркуту" оголошено про підозру

Екс-командиру "Беркуту" оголошено про підозру Фото: спецпідрозділ "Беркут"

Стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід - тримання під вартою

Колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення "Беркут" оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Про це йдеться у повідомленні прес-служби Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ на сторінці у Facebook.

"За результатами розслідування подій, які сталися 1 грудня 2015 року на вул. Банковій в м. Києві, оголошено про підозру колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення "Беркут" у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваному інкриміновано, що 01.12.2013 перебуваючи на вул. Банковій у м. Києві, він віддав незаконний наказ своїм підлеглим про застосування фізичної сили та спеціальних засобів до учасників мирних акції протесту, внаслідок чого його підлеглими заподіяно тілесні ушкодження більш як 26 учасникам мирного протесту та 19 представникам засобів масової інформації.

Стосовно підозрюваного обраний запобіжний захід - тримання під вартою. Слідство триває.

ОГОЛОШЕНО ПРО ПІДОЗРУ КОЛИШНЬОМУ КОМАНДИРУ БАТАЛЬЙОНУ МІЛІЦІЇ ОСОБЛИВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ «БЕРКУТ» ОДНІЄЇ З ОБЛАСТЕЙ...

Posted by Управління спеціальних розслідувань ГПУ on 25 вересня 2015 р.

Нагадаємо, Прокуратура Києва в рамках досудового розслідування за фактом незаконного притягнення до адміністративної відповідальності учасників "Автомайдану" повідомила про підозру колишньому керівнику відділу ДАІ Печерського ГУ МВС України в Києві.