ua en ru

Екс-командир батальйону "Айдар" готовий взяти Савченко на поруки, - адвокат

Екс-командир батальйону "Айдар" готовий взяти Савченко на поруки, - адвокат Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

Крім того, відповідні заяви зробили ще кілька нардепів

Народний депутат України, екс-командир батальйону "Айдар" подав клопотання про бажання взяти нардепа Надію Савченко, підозрювану в організації держперевороту, на поруки. Про це в залі Шевченківського суду Києва повідомила державний адвокат Савченко Юлія Ткач, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, аналогічні клопотання подали ще ряд народних депутатів та інші особи, які сьогодні з'явилися на засідання суду. Також у залі присутні сестра Надії Савченко Віра і їх мати.

"Хочу додати клопотання про бажання осіб прийняти напоруки Савченко Надію, а саме заяви: Соловйової, Прищемчук, Сапсай, Ярмоленко, Нечипуренко, Мельничук, Проторченко", - заявила адвокат.

Крім того, на засіданні суду прокурор Олександр Климович зазначив, що необхідно продовжити утримання Савченко під вартою у зв'язку з подовженням строків досудового слідства.

Таким чином, прокуратура просить продовжити термін утримання депутата під вартою ще на 60 діб.

Нагадаємо, сьогодні, 15 травня, Шевченківський райсуд Києва на засіданні у справі нардепа Надії Савченко продовжив розгляд клопотання прокуратури про продовження арешту.