ua en ru

Справа Савченко: суд продовжив засідання щодо продовження арешту

Справа Савченко: суд продовжив засідання щодо продовження арешту Фото: Надія Савченко (РБК-Україна)

Справа Савченко розглядає Шевченківський райсуд Києва

Шевченківський райсуд Києва на засіданні у справі нардепа Надії Савченко продовжив розгляд клопотання прокуратури про продовження арешту. Справу розглядає суддя Павло Слободянюк, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, під будівлею суду перебувають близько 30 правоохоронців, зал судових засідань заповнений журналістами і активістами. На суді також присутній новий адвокат Савченко Юлія Ткач.

Нагадаємо, раніше напередодні суд відклав розгляд продовження тримання Савченко під вартою, так як новий адвокат попросив час на ознайомлення з матеріалами.

"У мене не було можливості провести конфіденційне побачення з Савченко. Тому я прошу надати мені час для ознайомлення з матеріалами та спілкування з Савченко", - заявила на суді адвокат Юлія Ткач.

Савченко підозрюють в організації підготовки державного перевороту і терактів в Києві. За словами генпрокурора Юрія Луценка, в ході теракту нібито планувалося знищити бойовими гранатами дві ложі, обрушити купол Верховної ради і автоматами добивати тих, хто виживе.