ua en ru

Екс-капітан молодіжної збірної України буде грати за Грузію

Екс-капітан молодіжної збірної України буде грати за Грузію Фото: Бека Вачіберадзе (ffu.org.ua)

Відповідне клопотання задовольнили в ФІФА

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) задовольнила клопотання колишнього капітана молодіжної збірної України Беки Вачіберадзе про отримання футбольного громадянства Грузії. Про це повідомляє "Спорт Експрес в Україні".

Сам футболіст прокоментував зміну громадянства.

"Я давно прийняв рішення виступати за збірну Грузії. Інша справа, що хотів зробити це після закінчення відбіркових ігор за українську молодіжку, щоб не підводити тренера і команду. Думаю, що мене немає в чому дорікнути. Я завжди повністю віддавався на футбольному полі, і головним для мене завжди залишалися результати команди. Упевнений, що люди мене зрозуміють ", - зазначив футболіст.

Вачіберадзе є вихованцем донецького "Шахтаря" і одеського "Чорноморця". Він був одним з небагатьох футболістів 1996 року народження, який в складі юнацьких збірних України пройшов шлях від групових до фінальних етапів чемпіонатів Європи U-17 і U-19. Був капітаном юнацької команди "Шахтаря", яка дійшла до фіналу Юнацької ліги УЄФА.

Після закінчення контракту з українським клубом на правах вільного агента перейшов в "Бетіс", але за основний склад басків так і не зіграв, граючи в за другу команду. Останні кілька місяців він підтримував форму з гравцями грузинського "Локомотива".

Нагадаємо, ФІФА розглядає питання про перегляд регламенту, в якому прописана процедура зміни громадянства футболістами і право виступу за нову національну команду.