ua en ru

ФІФА вивчає питання про пом'якшення правила зміни футбольного громадянства

ФІФА вивчає питання про пом'якшення правила зміни футбольного громадянства Фото: (fifa.com)

Спростити процедуру запропонував глава КОНКАКАФ

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) розглядає питання про перегляд регламенту, в якому прописана процедура зміни громадянства футболістами і право виступу за нову національну команду. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, з такою ініціативою виступив глава конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну (КОНКАКАФ) Віктор Монтальяні.

"За останні роки з'явилося так багато проблем, тому що світ змінюється, міграція змінюється. Є проблеми національностей, які з'являються в усьому світі, в Африці, в Азії, Північної і Центральної Америки. Тому зараз настав час, щоб подивитися на це з іншого боку , подивитися, чи є рішення проблеми, які не зашкодять цілісності гри", - сказав Монтальяні.

Згідно з регламентом ФІФА, гравець має право змінити громадянство і виступати за нову національну команду, якщо він народився на території тієї країни, за збірну якої збирається виступати. Якщо його мати або батько народилися на території тієї країни, за збірну якої він збирається виступати. Або якщо він безперервно прожив протягом як мінімум п'яти років на території тієї країни, за збірну якої він збирається виступати.

Крім того, наразі гравці, які зіграли на міжнародних змаганнях за одну команду, не можуть перейти в іншу збірну, навіть якщо мають подвійне громадянство.

Нагадаємо, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) послабить заборону на використання під час матчів символіки, яка не належить до спорту.