ua en ru

Екс-голову Станично-Луганської райради засудили на 4 роки

Екс-голову Станично-Луганської райради засудили на 4 роки Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Колишнього чиновника визнали винним у сепаратизмі

За матеріалами Служби безпеки України (СБУ) Старобільський районний суд Луганської області засудив до 4 років і 1 місяця позбавлення волі колишнього голови Станично-Луганської районної ради Луганської області. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що Володимир Білоус на посаді голови місцевої районної ради брав активну участь в організації на території Станично-Луганського району незаконного референдуму за підтримки акта про державну самостійність Луганської народної республіки". Потім екс-чиновник втік у Росію. При спробі повернутися в Україну через Харківську область Білоус був затриманий оперативниками СБУ на кордоні.

Старобільський районний суд Луганської області визнав Володимира Білоуса винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), і засуджений до чотирьох років і одного місяця позбавлення волі. Вирок вступив в законну силу.

alt

Фото: Володимир Білоус (СБУ)

Нагадаємо, в судах Луганської і Донецької області на цьому тижні заплановано 83 судових засідання по справах про сепаратизм.