ua en ru

Екс-главу МОЗ Богатирьову почали судити заочно, - ГПУ

Екс-главу МОЗ Богатирьову почали судити заочно, - ГПУ Фото: Раїса Богатирьова

Це перше в історії ГПУ застосування процедури спеціального досудового розслідування

Генеральна прокуратура України розпочала процедуру спеціального досудового розслідування у виробництві за підозрою колишнього міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової та інших осіб за фактом незаконного заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Як повідомляється, ГПУ звернулася до суду з клопотанням про початок процедури спеціального досудового розслідування.

"23 липня 2015 року рішенням Печерського районного суду надано дозвіл на здійснення процедури спеціального досудового розслідування стосовно колишнього Міністра охорони здоров'я України Р. Богатирьової. Генеральною прокуратурою України згідно з гол. 24-1 КПК України розпочато процедуру спеціального досудового розслідування в цьому виробництві", - зазначили в прокуратурі.

У ГПУ також зазначили, що це перше в історії відомства застосування процедури спеціального досудового розслідування.

"Главою 24-1, якої чинний Кримінальний процесуальний кодекс України доповнено згідно із Законом України від 07.10.2014, передбачена процедура проведення спеціального досудового розслідування (in absentia), тобто можливості судом заочного засудження у разі, коли особа перебуває в міждержавному або міжнародному розшуку", - уточнили в прес-службі.

Нагадаємо, 15 квітня 2015 р. Печерський районний суд заочно заарештував колишнього віце-прем'єр-міністра - міністра охорони здоров'я України Раїсу Богатирьову.

Кримінальну справу проти екс-міністра було порушено 19 червня 2014 р. З січня 2015 р. вона знаходиться в міжнародному розшуку.