ua en ru

Екс-главу МЗС Британії викликали в суд, звинувативши у брехні про Brexit

Екс-главу МЗС Британії викликали в суд, звинувативши у брехні про Brexit Фото: Борис Джонсон (Dan Kitwood/Getty Images)

Борис Джонсон має постати перед судом за звинуваченням в обмані виборців під час кампанії за вихід з ЄС

Колишній міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон, який в даний час є кандидатом на пост прем'єр-міністра, повинен постати перед судом за звинуваченням в обмані виборців під час кампанії за вихід з Європейського союзу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Іndependent.

За даними видання, позов на політика подав бізнесмен Маркус Болл. Він стверджує, що Джонсон обманював виборців, коли говорив, що після виходу Великобританії з ЄС країна зможе економити 350 мільйонів фунтів на тиждень.

За словами бізнесмена, Великобританія ніколи не витрачала такі гроші на Євросоюз. Адвокати Болла подали в магістратський суд Вестмінстера прохання про виклик Джонсона в суд.

Суддя Маргот Коулман заявила, що Джонсон зобов'язаний з'явитися до суду на попередні слухання.

"Вивчивши всі фактори, що мають відношення до справи, я вважаю, що слід схвалити прохання, і справу буде відправлено в Королівський суд", - заявила вона.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що Борис Джонсон може змінити Терезу Мей на посаді прем'єр-міністра країни після її відставки. Так, за даними дослідження YouGov, проведеного для газети The Times Джонсона, на посаді нового глави уряду Британії, бачать 39% правлячої Консервативної партії.

Додамо, в липні минулого року Борис Джонсон подав у відставку з посади глави МЗС Великобританії в знак протесту проти лінії Мей в переговорах з Євросоюзом щодо Brexit. Сам Джонсон є прихильником так званого "жорсткого" виходу Великобританії з ЄС на умовах Лондона.