ua en ru

Екс-головний редактор "Вістей" має намір оскаржувати рішення суду про заборону переміщення

Екс-головний редактор "Вістей" має намір оскаржувати рішення суду про заборону переміщення Фото: Ігор Гужва

Гужва вважає рішення суду "частковою перемогою"

Колишній головний редактор газети "Вісті" має намір оскаржити рішення Шевченківського районного суду Києва про заборону переміщення всередині країни і за кордоном. Про це Гужва повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Рішення суду по мені нехай часткова, але перемога. Головний план влади не спрацював - виставити мені таку заставу, який я не зможу внести і потім застосувати до мене більш жорстку міру запобіжного заходу. Так, є обмеження щодо переміщення по країні та світу, але це, швидше за все, будемо оскаржувати", - написав Гужва.

Сьогодні Шевченківський районний суд Києва визнав колишнього головного редактора медіа-холдингу "Вісті" Ігоря Гужву винним в ухиленні від сплати податків і призначив міру запобіжного заходу у вигляді внесення застави у розмірі понад 1 млн 35 тис. грн. Також суд заборонив Гужві залишати місце проживання без відповідного дозволу суду або слідчого.

Зазначимо, що раніше прокуратура просила суд призначити екс-главреду "Вістей" застава у розмірі 17,8 млн грн.

Нагадаємо, 29 липня український журналіст і підприємець Ігор Гужва покинув медіахолдинг "Вісті Україна", продавши свою частку корпоративних прав в холдингу і пішовши з посади головного редактора газети "Вісті".