ua en ru

Екс-глава зовнішньої розвідки Маломуж подав в ЦВК документи на реєстрацію кандидатом у Президенти

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж подав у Центральну виборчу комісію (ЦВК) документи на реєстрацію кандидатом у Президенти України.

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж подав у Центральну виборчу комісію (ЦВК) документи на реєстрацію кандидатом у Президенти України. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар Цвк Костянтин Хівренко.

"Сьогодні Маломуж подав в ЦВК повний пакет документів, включаючи квитанцію про сплату грошової застави в сумі 2,5 млн грн", - повідомив Хівренко.

Микола Маломуж - 1955 року народження, з 2005 по 2010 р. обіймав посаду голови Служби зовнішньої розвідки України.

25 лютого 2014 р. в.о. Президента України Олександр Турчинов звільнив Маломужа з посади радника глави держави.

Таким чином, станом на 28 березня в ЦВК подали документи на реєстрацію кандидатом у Президенти 11 людей, серед яких: екс-перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, екс-мер Харкова Михайло Добкін, бізнесмен Вадим Рабинович, нардеп від Партії регіонів Сергій Тігіпко, екс-віце-прем'єр Юрій Бойко, екс-нардеп Валерій Коновалюк, директор ТОВ "Интерагроэкспорт" Володимир Саранов, нардеп від ПР Олег Царьов, лідер Радикальної партії, позафракційний нардеп Олег Ляшко і Маломуж.

При цьому на даний момент ЦВК зареєструвала кандидатами в Президенти Кузьміна, Бойко, Тігіпко, Добкіна і Рабиновича.

Нагадаємо, президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014 р.