ua en ru

Екс-глава Сумської ОДА Чмирь не задекларував понад 500 тисяч доларів, - Луценко

Екс-глава Сумської ОДА Чмирь не задекларував понад 500 тисяч доларів, - Луценко Фото: незадикларированная готівка (Юрій Луценко у Facebook)

При обшуку в екс-чиновника знайшли готівкові долари понад задекларованих

Слідчі Генеральної прокуратури України (ГПУ) при перевірці колишнього голови Сумської облдержадміністрації Юрія Чмиря виявили та вилучили у екс-чиновника понад 500 тисяч доларів незадекларованих коштів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"В результаті перевірки інформації ЗМІ про незаконне збагачення Ю. Чмиря - колишнього голови Сумської ОДА та екс заступника Адміністрації президента Януковича слідчі ГПУ виявили не тільки 14 київських квартир у дочки екс-чиновника, але і значні кошти, не відображені в е-декларації", - повідомив Луценко.

Повідомляється, що під час обшуків 2 банківських комірок Чмиря замість задекларованих ним 572 тис. доларів знайшли 1 млн 180 тисяч доларів. Такі дії підпадають під ознаки статті 366-1 УКУ та передбачають до 2 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України перевіряє діяльність Національного антикорупційного бюро України в рамках операції з розслідування "бурштинової схеми" народних депутатів Максима Полякова ("Народний фронт") і Борислава Розенблат ("Блок Петра Порошенко").