ua en ru

ГПУ підозрює у підготовці держзради 20 співробітників ФСБ Росії

ГПУ підозрює у підготовці держзради 20 співробітників ФСБ Росії

Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України підготувала письмове повідомлення про підозру 20 співробітників Федеральної служби безпеки Російської Федерації у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 і ч. 1 ст. 111 КК (організація, підготовка і вчинення державної зради організованою групою). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Неспростовні докази у вчиненні зазначених злочинів, скоєних під час Революції Гідності, здобуті в ході розслідування кримінального провадження відносно колишніх голови СБУ, його першого заступника, начальників департаментів по боротьбі з кіберзлочинністю та захисту національної державності, які своїми діями завдали істотної шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, національної та інформаційної безпеки України", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, письмове повідомлення про підозру буде передано в посольство РФ у Києві і в Генеральну прокуратуру Російської Федерації.

У ГПУ також повідомили, що в даний час заарештований екс-начальник одного з департаментів СБУ.

Нагадаємо, раніше голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що снайперами, що здійснювали обстріл людей на Майдані, керував радник Президента РФ Владислав Сурков.