ua en ru

Екс-глава Інтерполу у суді зізнався у корупції

Екс-глава Інтерполу у суді зізнався у корупції Фото: президент Інтерполу Мен Хунвей (interpol.int)

При цьому не уточнюється, коли Мену оголосять вирок

Колишній глава Інтерполу Мен Хунвей під час судового розгляду в справі про хабарництво визнав свою вину. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство AFP.

Йдеться про отримання хабаря у розмірі 2,1 млн доларів.

"Колишній глава Інтерполу Мен Хунвей визнав себе винним під час судового розгляду в Китаї у четвер в отриманні хабарів у розмірі 2,1 млн доларів", - пише агентство.

Так, у суді проміжної інстанції у Тяньцзіні заявили, що Мен "розкаявся" під час слухання. При цьому не уточнюється, коли буде оголошено вирок.

AFP також зазначає, що на фотографіях із залу суду Мен виглядає виснаженим.

Нагадаємо, у жовтні минулого року повідомлялося, що влада Китаю підозрює президента Інтерполу, громадянина цієї країни Мена Хунвея у корупції. Зазначалося, що Мену будуть інкримінувати "незаконне сприяння в отриманні контрактів на послуги однієї з компаній, що діють у сфері боротьби проти кіберзлочинності".

Як писало РБК-Україна раніше, Мена Хунвея затримали в Китаї. Так, у поліцію звернулася його дружина. Вона зазначала, що чоловік вирушив 29 вересня у відпустку на батьківщину, в Китай. З тих пір вона втратила зв'язок з ним.