ua en ru

Екс-глава Федерації футболу Гватемали зізнався у хабарництві

Екс-глава Федерації футболу Гватемали зізнався у хабарництві Фото: 62-річному екс-чиновнику загрожує до 20 років в'язниці

62-річному екс-чиновнику загрожує до 20 років за двома звинуваченнями

Колишній президент Федерації футболу Гватемали Брайан Хіменес визнав в американському суді звинувачення у хабарництві. Про це повідомляє BBC.

Як наголошується, 62-річному екс-чиновнику загрожує до 20 років по кожному з двох звинувачень. Судовий процес проходить у Нью-Йорку.


За версією слідства, Хіменес отримав сотні тисяч доларів за надання медіакомпанії з Флориди прав на трансляцію кваліфікаційних матчів чемпіонату світу.

У справі також проходить колишній генеральний секретар Федерації футболу Гватемали Гектор Трухільо.

Крім того, Хіменеса заарештували в січні цього року і незабаром екстрадували у США; Трухільо був заарештований у США в грудні 2015 року.

Мін'юст США пояснював, що американська влада займаються цією справою, оскільки злочин планувався і готувалося на американській території. Крім того, трансакції проводилися через американські банки.

Нагадаємо, екс-президент Німецького футбольного союзу (DFB) Вольфганг Нірсбах протягом року не зможе обіймати футбольні посади у зв'язку з корупційному скандалом.