ua en ru

Екс-депутат Лозинський переведений до Бориспільської виправної колонії, - ДПтС

Засуджений колишній народний депутат України Віктор Лозинський 14 квітня п.р. з Київського СІЗО етапований до Бориспільської виправної колонії (№119) Київської області. Про це повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної служби України.

"У виправній колонії засуджений Лозинський перебуває без будь-яких привілеїв", - повідомили в ДПтС.

1 липня 2009 р., ГПУ порушила кримінальну справу проти Лозинського. Справу порушено за ч. 2 ст. 121 (нанесення навмисних тяжких тілесних ушкоджень) КК України.

28 березня ц.р. Генеральна прокуратура України (ГПУ) як сторона обвинувачення звернулась з проханням до Дніпровського районного суду м. Києва визнати Лозинського винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень жителю Кіровоградської області Валерію Олійнику, які спричинили його загибель, і призначити Лозинському остаточне покарання у вигляді довічного ув'язнення.

20 квітня Дніпровський райсуд Києва засудив Лозинського до позбавлення волі строком на 15 років.

На підставі ухвали Апеляційного суду м. Києва від 26 березня п.р. вирок Дніпровського районного суду м. Києва відносно Лозинського було пом'якшено з 15 до 14 років позбавлення волі (засуджено за ст. 115 ч.2 та ст. 263 ч.1 Кримінального кодексу України).