ua en ru

Екс-бійця "Торнадо" приговорили до довічного ув'язнення

Екс-бійця "Торнадо" приговорили до довічного ув'язнення Фото: Олександр Пугачов (УНІАН)

Пугачова приговорили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна

Кіровський районний суд Дніпра виніс вирок колишньому бійцю розформованого підрозділу "Торнадо" Олександру Пугачову: його засудили до довічного ув'язнення за вбивство двох патрульних поліцейських у Дніпрі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook спікера Національної поліції Ярослава Тракала.

Екс-бійця "Торнадо" приговорили до довічного ув'язнення

Спікер Нацполіції поінформував, що суд визнав підозрюваного винним за всіма пунктами обвинувачення.

Фото: засідання суду

"Пугачову оголосили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу. Зокрема, і за ч. 2 ст. 115 ККУ - умисне вбивство. З того часу минуло 2,6 роки. Сьогодні Кіровський районний суд Дніпра визнав підозрюваного винним за всіма пунктами обвинувачення і повністю задовольнив вимоги сторони обвинувачення. Вирок - довічне позбавлення волі з конфіскацією майна", - зазначив Тракало.

Зазначимо, 25 вересня 2016 року у Дніпрі, зупинивши автомобіль, який проїхав на заборонний сигнал світлофора, в перестрілці з правопорушником загинув співробітник патрульної поліції Артем Кутушев. Його напарниця Ольга Макаренко від отриманого вогнепального поранення померла на операційному столі.

"Того ж дня стрілка, яким виявився розшукуваний за підозрою у скоєнні низки тяжких злочинів уродженець Тамбовської області РФ і колишній боєць роти спецпризначення "Торнадо" Олександр Пугачов, поліція затримала в лікарні ім. Мечникова", - нагадав Тракало.

Як писало РБК-Україна, у січні 2017 року слідство направило до суду справу про вбивство патрульних у Дніпрі у вересні 2016 року.