ua en ru

Екс-беркутівець отримав 9 років в'язниці за передачу бойовикам даних про приїзд Порошенка

Екс-беркутівець отримав 9 років в'язниці за передачу бойовикам даних про приїзд Порошенка Ілюстративне фото (facebook.com telegraf.com)

У 2014 році екс-беркутівець розповів про прибуття до штабу АТО у Харківської області Авакова та Порошенка

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області засудив колишнього службовця "Беркуту" до 9 років ув'язнення за передачу бойовику так званої "Донецької народної республіки" інформації про розташування, озброєння та переміщення українських військових, зокрема приїзд до штабу АТО у Харківській області президента Петра Порошенка. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на рішення суду від 5 жовтня.

Зокрема, Андрія Мірутенка визнали винним у сприянні вчиненню терористичного акту та незаконному поводженні зі зброєю. За сукупністю злочинів він отримав 9 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Так, Мірутенко у 2013-2014 роках "виконував свої функціональні обов'язки, в тому числі під час Майдану" у складі "Беркуту", а після розформування спецпідрозділу його відрядили до зони проведення антитерористичної операції (АТО).

За версією слідства, екс-беркутівець передавав бойовикам інформацію про українських військових. Зокрема, у липні 2014 року у телефонній розмові з одним з них Мірутенко розповів про прибуття до штабу АТО у Харківської області очільника МВД Арсена Авакова та президента Петра Порошенка.

Крім того, Мірутенко розповів бойовику про план визволення Слов'янська, розташування штабу АТО та наявність військової техніки на блок-посту поблизу Слов'янська.

Чоловік також зберігав у себе патрони, не маючи на це дозволу.

При цьому сам Мірутенко не визнав провину, і на суді стверджував, що не знав про причетність свого співрозмовника до "ДНР", про приїзд Авакова і Порошенка дізнався з телевізійних новин, а техніка, про яку він розповідав, "була на виду" та не приховувалась від сторонніх.

Нагадаємо, на початку жовтня Генпрокуратура повідомила про підозру ще одному колишньому співробітникові спецпідрозділу міліції "Беркут", який брав участь у розгоні студентського мітингу в Києві на Майдані Незалежності в листопаді 2013 року.

Як писало РБК-Україна раніше, ГПУ направила в суд обвинувальний акт щодо екс-міліціонера Києва у справах Майдану.