ua en ru

Економіка Латвії в 2010 р. впаде ще на 2,8%, - експерти.

У показниках економіки Латвії продовжують показуватися позитивні тенденції, проте очікується, що в 2010 р. економіка впаде ще на 2,8%, говорится в макроекономічному огляді країн Східної Европи - SEB Eastern European Outlook.
На думку авторів, обсяги експорту порівняно малі для того, щоб стати основою загального економічного прориву. А внутрішня девальвація, що відбувається, яка виражається в зменшенні зарплат і цін, продовжить обмежувати економічну активність. Споживання продовжить падати і до кінця 2010 р. може досягти своєї нижчої точки.
Передбачається, що найвищий рівень безробіття мешканцям Латвії належить пережити в середині поточного року. Його зниження відбуватиметься дуже поступово впродовж багаторічного періоду.
Великий вплив на економічні процеси зроблять майбутні вибори і здатність уряду меншості ухвалити рішення, необхідні для економіки. Автори дослідження підкреслюють, що дуже важливо намітити контур бюджету наступного року і очікуваних заходів фіскальної консолідації. Прогнозованість політичного середовища стане основою стабільності фінансових ринків, вважають експерти.