ua en ru

Економіка Великобританії росте повільніше, ніж економіка США, - Банк Англії

Представник Банку Англії Адам Позен заявив 27 березня 2012 р., що темпи економічного зростання у Великобританії менші, ніж у США. За словами фінансиста, на скромне зростання британської економіки впливає серйозне обмеження бюджетних витрат, високі ціни на енергоносії і недолік кредитування з боку банків, передає Reuters.

"Я сподіваюся, що ми на шляху до вищого і стабільнішого зростання економіки, за умови, що не відбудеться передчасного посилення фінансової політики. І хоча Великобританії знадобиться час, щоб досягти порівняного з США економічного зростання, вона його доб'ється", - відзначив Позен, коментуючи різницю в швидкості економічного росту двох держав.

Окрім цього, Позен назвав стримуючими чинниками для зростання економіки країни зниження споживчих витрат і девальвацію фунта. Сильною стороною англійської економіки, на думку представника Банку Англії, залишається низький рівень інфляції. Так, за розрахунками кредитної установи, в 2012 р. інфляція у Великобританії не повинна перевищити 2%.

Зазначимо, згідно з заявою ФРС США, високі ціни на нафту можуть перешкодити економічному зростанню в США.