ua en ru

Економіка України відновила зростання після 14 кварталів падіння, - Порошенко

Економіка України відновила зростання після 14 кварталів падіння, - Порошенко Фото: Петро Порошенко констатував ріст економіки

При цьому падіння економіки почалося ще за рік до революції і війни

Після 14 кварталів падіння поспіль українська економіка нарешті відновила зростання. Про це йдеться у зверненні президента Петра Порошенка з нагоди Дня Гідності і Свободи, опублікованому на сайті глави держави.

"Наш економічний організм вже виписано із реанімації і демонструє ознаки одужання. Після чотирнадцяти кварталів падіння поспіль, яке, до речі, почалося ще за рік до революції і війни, економіка нарешті відновила зростання", - заявив Порошенко.

За його словами, пожвавлення ділової активності і перші кроки з детінізації, збільшення надходжень до бюджету дали змогу запланувати відчутне підвищення зарплат вчителям, лікарям, іншим бюджетникам і з початку 2017 року підняти вдвічі мінімальну заробітну плату до 3200 гривень.

"Критично важливою для нас була і все ще залишається підтримка Міжнародного валютного фонду. А Фонд ніколи не виписує солодких ліків. Тож я розумію, що ми зробили мимоволі боляче мільйонам родин. За це не гріх і перепросити. Але я впевнений, що незабаром ефективність вжитих заходів відчуватиме все більша й більша кількість людей", - підкреслив президент.

Нагадаємо, президент Порошенко запевнив, що не дозволить виникненню внутрішніх конфліктів в Україні.