ua en ru

Порошенко обіцяє не допустити внутрішніх конфліктів в Україні

Порошенко обіцяє не допустити внутрішніх конфліктів в Україні Фото: Петро Порошенко заявив про спроби розхитати ситуацію в країні

Метою Кремля, на його думку, є постійна внутрішня дестабілізація, анархія й отаманщина

Президент Петро Порошенко запевняє, що не дозволить виникненню внутрішніх конфліктів в Україні. Про це йдеться в його зверненні з нагоди Дня Гідності і Свободи, опублікованому на сайті глави держави.

На думку президента, ворог не лише атакує Україну ззовні, але й розхитує її зсередини, а метою Кремля є постійна внутрішня дестабілізація, анархія, отаманщина.

"Дострокові вибори в Україні і посилення позицій проросійських сил у новому парламенті. А далі - ревізія європейського курсу. А ще потім - повна зміна зовнішньополітичного вектору держави. У фіналі - повернення України в імперське стійло. Якщо піти шляхом гострих внутрішніх конфліктів, можна дуже швидко кинути країну у прірву хаосу і безладу, зробити незахищеною перед зовнішньою агресією. Як президент, я не допущу такого сценарію", - заявив Порошенко.

За його словами, були історичні приклади, "як авторитарна Московія переваги демократії в сусідніх країнах використовувала в своїх інтересах - аж до поглинання цих країн". Однак глава держави впевнений, що "цього разу у неї нічого не вийде".

Нагадаємо, раніше в мережі показали, як оплачують "роботу" мітингувальників у Києві.