ua en ru

Економіка України вже адаптувалась до воєнного стану, - Гетманцев

Економіка України вже адаптувалась до воєнного стану, - Гетманцев Фото: голова Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев (РБК-Україна, Віталій Носач)

Економіка України вже адаптувалась до воєнного стану. Видатки на армію та військово-промисловий комплекс повинні буди суттєво збільшені.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Комітету Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Як зазначив, депутат, сьогодні абсолютний економічний пріоритет - це армія, абсолютний пріоритет - це військово-промисловий комплекс. "Ми маємо збільшити щонайменше вдвічі видатки на армію навіть після перемоги", - написав він.

Гетманцев окреслив пріоритети і першочергові кроки в економіці під час війни, стан державних фінансів і податкової системи зараз.

"Тривала війна у вимірі внутрішньої боротьби з "рускім міром", в якому ухилення від оподаткування і побутова корупція є нормою, яка схвально сприймається. Боротьба зі зневагою до закону, яка є нормативним елементом "руського міра", на шляху до цивілізованого світу, де живуть за законом, а не за домовленостями і "понятіями"", - додав він.