ua en ru

Економіка Туреччини може втратити 9 млрд доларів через російські санкції

Економіка Туреччини може втратити 9 млрд доларів через російські санкції Фото: економіка Турції втрачає через санкції Росії

Такою може стати вартість для країни найгіршого сценарію зупинки відносин з РФ

Економіка Туреччини може втратити до 9 млрд доларів при розвитку найгіршого сценарію зупинки відносин з Росією, повідомив заступник прем'єр-міністра країни Мехмет Шимшек, передає AFP.

У повідомленні йдеться, що Москва ввела ряд економічних санкцій по відношенню до Анкарі після того, як турецькі винищувачі збили російський літак на сирійському кордоні 24 листопада 2015 року, що викликало значне криза між країнами з часів холодної війни.

"У гіршому разі, якщо відносини з Росією зведуться до нуля, ми може говорити про втрату 9 млрд доларів (8,3 млрд євро)", - заявив Мехмет Шимшек.

За його словами, нинішня напруженість у відносинах між країнами може знизити ВВП Туреччини на 0,3 % - 0,4%.

Російські санкції включають заборону на імпорт деяких турецьких товарів і продаж туристичних путівок, що стало значною втратою для туризму країни.

За словами Шимшека, кількість туристів з росії вже скоротилася на 63 тис. осіб. Він також додав, що Туреччина завжди вважала Росію важливим партнером і у країни немає намірів посилювати напруженість у майбутньому. Шимшек: "Однак, якщо Росія продовжить демонструвати таке ставлення... всі види стримуючих заходів будуть прийняті".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина вже готова знайти альтернативу нафти і газу з Росії.