ua en ru

Економіка Росії перебуває на межі краху, - Обама

Економіка Росії перебуває на межі краху, - Обама

Президент США Барак Обама заявив, що економіка Росії "розірвана на шматки", а сама країна - ізольована. Про це він заявив у зверненні до Конгресу, передає Washington Post.

"В минулому році, на тлі агресії пана Путіна, ми разом з союзниками провели важку роботу по введенню санкцій, зміцнили нашу присутність у прифронтових державах. Деякі говорили, що стратегія Путіна була майстерною демонстрацією стратегії і могутності. Але сьогодні саме Америка є сильною і об'єдналася зі своїми союзниками, в той час як Росія ізольована, а її економіка розірвана на шматки", - сказав Обама.

За його словами, Америка не робить "порожніх погроз" та діє "стійко і рішуче". Обама заявив, що зараз США демонструє "американську силу і дипломатію".

"Ми дотримуємося принципу, що великі країни не можуть утискати маленькі. Ми протистоїмо російській агресії, підтримуємо демократію в Україні і заспокоюємо союзників по НАТО", - додав Обама.

В цей же час 2014 р. став для американської економіки "роком прориву". "Наша економіка зростає, а нові робочі місця з'являються найшвидшими темпами з 1999 р.", - додав Обама.

20 грудня Обама підписав указ про введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з Кримом. Згідно з указом Президента, громадянам США і американським компаніям буде заборонено експорт американських товарів, технологій і послуг в Крим. МЗС Росії у свою чергу пообіцяв відповісти на нові санкції.