ua en ru

Економіка Німеччини досягла максимального зростання за 5 років

Економіка Німеччини досягла максимального зростання за 5 років Фото: економіка Німеччини показала рекордне зростання у 2016

Прискорення зростання німецької економіки обумовлено зростанням купівельного попиту

У 2016 році зростання економіки Німеччини склало 1,9%, досягнувши максимального показника за останні п'ять років. Про це пише німецьке видання Deutsche Welle з посиланням на Федеральне відомство статистики.

Згідно з даними відомства, зростання економіки прискорилося у IV кварталі 2016 року. З жовтня по грудень минулого року ВВП ФРН збільшився на 0,4% порівняно з періодом з липня по вересень.

На думку експертів, стимулювали стрибок ВВП високий споживчий попит і витрати держави, обумовлені прийомом і розміщенням величезного числа біженців з Сирії та інших країн Близького Сходу, а також сплеск будівництва. Експерти рахують, що споживачі готові витрачати гроші, так як дуже низькі відсотки не заохочують зростання накопичень. Крім того, низька інфляція збільшує купівельну спроможність.

У той же час зростання імпорту, який випереджав зростання експорту надало гальмуючий вплив на зростання ВВП країни, незважаючи на те, що обсяги експорту у 2016 році були рекордними.

Нагадаємо, міністр фінансів Німеччини вважає курс євро до долара дуже низьким.