ua en ru

Економіка Франції вийшла з рецесії

Економіка Франції вийшла з рецесії, заявив міністр фінансів країни П'єр Московічі в інтерв'ю корсиканській газеті Corse Matin.

Економіка Франції вийшла з рецесії, заявив міністр фінансів країни П'єр Московічі (на фото) в інтерв'ю корсиканській газеті Corse Matin.

Проте він не уточнив, наскільки збільшився французький ВВП за підсумками другого кварталу цього року. Попередні два квартали економіка втрачала по 0,2%, що підпадає під формальне визначення рецесії.

Офіційні дані про зміну обсягу економіки країни будуть опубліковані 14 серпня.

Тим часом міністр погіршив економічний прогноз на весь 2013 рік. Тепер очікується, що зміна ВВП Франції може скласти від мінус 0,1% до плюс 0,1%.

Раніше уряд заявляв, що за підсумками року економіка збільшиться на 0,1%. У 2012 року обсяг французького ВВП не змінився.

Московічі заявив в інтерв'ю, що є достатньо причин для того, щоб після трьох років економіка країни повернулася до зростання в 2014 році.

Нагадаємо, дещо раніше МВФ заявив, що економічні реформи у Франції здійснюються недостатньо ефективно, щоб зупинити довгостроковий спад і скоротити високий рівень безробіття до кінця поточного десятиліття.

МВФ закликав Президента Франції Франсуа Олланда уповільнити темпи посилення бюджетної політики наступного року, щоб уникнути повторного економічного спаду. Тим самим фонд засумнівався в тому, що почався новий цикл зростання.

"Зважаючи на той факт, що зростання економіки залишається нестійким, французькому уряду слід було б ослабити прийняті заходи", - наголошується в щорічному огляді МВФ. Також валютний фонд попередив про значні наслідки для сусідніх держав, у випадку якщо темпи економічного зростання Франції сповільняться.