ua en ru

Економічне рівноправ'я між чоловіками і жінками настане через 170 років, - доповідь

Економічне рівноправ'я між чоловіками і жінками настане через 170 років, - доповідь Фото: економічне рівноправ'я між чоловіками і жінками

Кожен п'ятий чоловік виступає проти того, щоб жінка ходила на роботу

Економічне рівноправ'я між чоловіками і жінками настане через 170 років. Про це свідчить доповідь міжнародного об'єднання по боротьбі з бідністю Oxfam.

Відзначається, що жінки по всьому світу більш схильні до ризику опинитися у бідності, ніж чоловіки. У 155 країнах є, щонайменше, один закон, який наділяє чоловіка більшими економічними правами, ніж жінку.

Також підкреслюється, що сьогодні розрив в оплаті праці чоловіків і жінок у середньому становить 23%. Жінки до десяти разів частіше виконують неоплачувану роботу по догляду за іншими. Дослідження, проведене в 67 країнах, що розвиваються, показало, що кожен п'ятий чоловік виступає проти того, щоб жінка ходила на роботу, навіть якщо у неї є необхідна кваліфікація.

Таким чином, на думку експертів, для досягнення рівності в роботі, зарплатні та рівні посадового становища потрібно 170 років. Oxfam закликає підтримувати жінок в їх русі за рівні права.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві внутрішніх справ України анонсували, що з домашнім насильством боротиметься підрозділ жінок-поліцейських.