ua en ru

Економічний ефект "Укртрансгазу" від впровадження ЕГПА за 2 міс. 2012 р. збільшився в 2,6 рази – до 96,2 млн грн

ДК "Укртрансгаз" з початку нинішнього року використала на виробничо-технологічні потреби близько 576 млн куб. м. природного газу. При цьому близько 61 млн куб. м. природного газу загальною вартістю 217 млн грн вдалось зекономити за рахунок електроприводних газоперекачувальних агрегатів (ЕГПА). В результаті економічний ефект від використання ЕГПА за 2 місяці поточного року склав 96,2 млн грн, що у 2,6 рази більше за показники аналогічного періоду 2011 року. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

За оперативними даними об'єднаного диспетчерського управління ДК "Укртрансгаз" в січні та лютому 2012 року працювало 20 електроприводних газоперекачувальних агрегатів.

Економічний ефект від використання ЕГПА досягається за рахунок використання у виробничому процесі транспортування газу більш дешевої електроенергії вітчизняного виробництва замість дорогого імпортованого блакитного палива.

Нагадаємо, у 2011 р. "Укртрансгаз" збільшив транзит природного газу до 157 млрд куб. м, що на 7 млрд куб.м більше показників 2010 р.