ua en ru

Економічними злочинами часів Януковича буде займатися новий спецдепартамент ГПУ, - Луценко

Економічними злочинами часів Януковича буде займатися новий спецдепартамент ГПУ, - Луценко Фото: Юрій Луценко

Злочини Майдану і економічні зловживання часів Януковича розслідуватимуть окремі департаменти ГПУ

Усі справи щодо економічних злочинів часів екс-президента Віктора Януковича будуть передані до спеціально створеного департаменту Генеральної прокуратури України у сфері розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями. Про це сьогодні після засідання комітету з питань регламенту і організації роботи Верховної Ради України заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-України.

Луценко повідомив, що злочини Майдану і економічні зловживання часів Януковича розслідуватимуть окремі департаменти ГПУ. Чинний керівник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк залишиться на свої посаді і займатиметься розслідуванням усіх злочинів Майдану.

"Я прийняв дане мені законом право, рішення про те, що Горбатюк залишається начальником департаменту в усіх справах Майдану, з тими самими слідчими, яких він мав і прокурорами", - заявив Луценко. Водночас усі справи щодо економічних злочинів часів Януковича будуть передані до спеціально створеного департаменту у сфері розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями.

"Економічні справи будуть передаватися найближчим часом. У мене на столі лежить оптимістична зелена папка, у які написані перспективи розслідування кримінальних проваджень в економічній сфері, скоєних у часи Януковича",- зазначив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що допит Януковича відбудеться 25 листопада у режимі відеозв'язку.