ua en ru

Екологи назвали країни, найбільш постраждалі від змін клімату

Екологи назвали країни, найбільш постраждалі від змін клімату Фото: кліматична конференція (enb.iisd.org)

З 1997 по 2016 рік екстремальні погодні явища стали причиною смерті понад 520 тис. осіб

Екологи назвали країни, які найбільш постраждали від наслідків зміни клімату за останні 20 років. Про це повідомляє DW з посиланням на рейтинг держав світу за індексом глобальних кліматичних ризиків (KRI), наданий в Бонні (Німеччина) конференція ООН з клімату.

Повідомляється, що найбільш постраждалими країнами названі Гондурас, Гаїті і М'янма. Крім них, у першій десятці опинилися Нікарагуа, Філіппіни, Бангладеш, Пакистан, В'єтнам, Таїланд і Домініканська Республіка. На останніх позиціях - 180-й і 181-й - знаходяться Ісландія і Сінгапур.

Рейтинг за 2016 рік очолюють Гаїті, Зімбабве і Фіджі. У десятку країн також увійшли Шрі-Ланка, В'єтнам, Індія, Тайвань, Македонія, Болівія і США.

Крім того, Франція, Португалія та Німеччина є державами, які більше від інших індустріальних країн постраждали від наслідків зміни клімату за останні 20 років.

Експерти, вказали на екстремальну спеку влітку 2003 року в Німеччині, яка трималася протягом декількох тижнів і стала причиною смерті кількох тисяч осіб. Крім того, екологи відзначили урагани останніх років.

Так, в цілому за період з 1997 по 2016 рік понад 11 тис. екстремальних погодних явищ стали прямою причиною смерті понад 520 тис. чоловік у всьому світі. Економічний збиток склав близько 3,16 трлн доларів.

Нагадаємо, в Бонні в понеділок, 6 листопада, розпочалася міжнародна Кліматична конференція ООН (COP23), в якій візьмуть участь в цілому 25 тисяч учасників.