ua en ru

Катерина Абдулліна не буде звільнена з театру з ініціативи адміністрації театру, - Мінкульт

Катерина Абдулліна не буде звільнена з театру з ініціативи адміністрації театру. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник міністра культури Віктор Балюрко, передає кореспондент РБК - Україна.

"Відразу після тих висловлювань Мінстрество зробило відповідну заяву, звернуто увагу керівництва Національної опери ... Ми будемо намагатися, щоб цього більше не було. Є різні механізми, я не думаю, що вона буде звільнена з театру з ініціативи адміністрації за це. Інші можуть, це справа адміністрації Національної опери" , - сказав Баллюрко .

Він додав, що засуджує висловлювання Абдуллін. "Я не схвалюю її вчинок, навіть засуджую, це неприпустимо, вона публічна персона і не повинна такі речі говорити ... Я думаю, що це буде враховано при тому, якщо вона претендуватиме на якийсь звання, і моральні якості ми теж при присвоєнні звань змушені враховувати" , - додав він.

Нагадаємо, скандал розгорівся після того, як солістка Національної опери України Катерина Абдулліна публічно назвала українські школи " бидлячий " .