ua en ru

ЄК схвалила придбання корпорацією Microsoft пошукового бізнесу Yahoo!.

Єврокомісія видала дозвіл на операцію між американськими Microsoft і Yahoo! про придбання софтверним гігантом пошукового бізнесу останньої. Як наголошується в повідомленні Єврокомісії, дана операція не зробить істотного впливу на стан конкуренції в Європейській економічній зоні.

За повідомленням виконавчого органу ЄС, європейські операції Microsoft і Yahoo!, пов'язані з інтернет-пошуком і онлайн-рекламою, прив'язаної до результатів пошуку, в Європейській економічній зоні "дуже обмежені при сумарній частці ринку не вище 10%". Більше 90% ринку займає інтернет-гігант Google. В зв'язку з цим накладати які-небудь обмеження на партнерство Microsoft і Yahoo! недоцільно.

Нагадаємо, що влітку 2009 р. Microsoft і Yahoo! оголосили про висновок партнерства в області інтернет-пошуку строком на 10 років. За умовами угоди, Microsoft отримає 10-річну ексклюзивну ліцензію на використання пошукових технологій Yahoo!. У свою чергу, Yahoo! зробить пошукача Bing, що розвивається Microsoft, основною пошуковою платформою на своїх вебсайтах.